Zijn nieuwere hot tubs energiezuiniger?

Nieuwe bubbelbaden zijn energiezuiniger dan oudere modellen. Dat geldt vooral voor oudere bubbelbaden. Veel nieuwere bubbelbaden zijn ontworpen om energiezuiniger te zijn, met uitstekende isolatie en efficiëntere pompen en bedieningselementen. Nu de waterkrachttarieven alleen maar toenemen, is een ding waar veel eigenaren van hot tubs aan denken hoe ze geld kunnen besparen op de bedrijfskosten van hun hot tub.

Nieuwe bubbelbaden worden elk jaar energiezuiniger, maar oudere of onjuist opgezette bubbelbaden kunnen nog steeds behoorlijk wat kosten om te onderhouden. Met dat in gedachten zijn hier 9 manieren waarop u uw hot tub energiezuiniger kunt maken en uw bedrijfskosten kunt verlagen. Zoek naar hoogwaardige, kleinere, laagspanningsbubbelbaden om energie te besparen. Te veel energie verspillen is niet alleen duur, maar ook onhoudbaar en minder milieubewust.

Ze zijn zelfs zo ver gegaan dat ze een database hebben gemaakt die beschikbaar is voor het publiek op hun website, zodat een potentiële koper het merk en het model van de hot tub kan opzoeken om te zien of ze worden vermeld. Tenzij u onbeperkt geld heeft, bent u waarschijnlijk geïnteresseerd in een nauwkeurige schatting van de vooraf en lopende kosten van het bezit van een hot tub. Het slechte nieuws is dat de veelheid aan factoren die van invloed zijn op de energiekosten van de hot tub deze schatting moeilijk vast te stellen kan maken. Het goede nieuws is echter dat als u van plan bent een gloednieuwe hot tub te kopen, deze waarschijnlijk redelijk energiezuinig is vanwege recente technologische vooruitgang op het gebied van verwarmingsapparatuur.

Hoogwaardige bubbelbaden worden meestal geleverd met hun eigen hoesjes, speciaal ontworpen voor die specifieke spa. Het spreekt voor zich, maar hoe meer je je hot tub gebruikt, hoe duurder het wordt om te rennen. Sommige hottub-bodems zijn gemaakt van latten van hout of slechts een dunne laag plastic, wat weer zorgt voor luchtstroom en inefficiënties. Afhankelijk van het systeem dat uw bad gebruikt om het water schoon te houden, moet u het water één tot zes keer per jaar volledig aftappen en vervangen.

We raden klanten aan om energieleveranciers te zoeken die's nachts lagere elektriciteitstarieven bieden, wanneer de omgevingstemperatuur koeler is en uw hot tub de zaken warm houdt, omdat dit betekent dat uw verwarmingssysteem minder vaak in werking treedt en dus minder elektriciteit verbruikt. Na verloop van tijd kan spuitschuimisolatie die vaak in bubbelbaden wordt aangetroffen, echter drassig raken en zijn effectiviteit verliezen. Er zijn ook filters die periodiek moeten worden vervangen, en als uw bad UV-licht gebruikt om bacteriën te bestrijden, moet u ook ongeveer één keer per jaar een dure UV-lamp vervangen. Verlaag de temperatuur van het water wanneer u uw hot tub niet gebruikt om het energiezuiniger te maken.

Net als bij de fundering moet de basis van een hot tub stevig zijn (maar ook duurzaam en ondoordringbaar voor water) om warmteverlies te minimaliseren. Houd bij het schoonmaken van uw hot tub uw deksel in goede staat en zorg ervoor dat het niet te veel vocht opneemt. Het doel is om een optimale balans te vinden tussen de gewenste functies en het energieverbruik van de hot tub. Dit is een toegevoegd stuk schuim dat isoleert tussen de twee helften van de hot tub-afdekking wanneer de hoes gesloten is.

Volgens WhatSpa zeggen ze op de vraag hoeveel het kost om een hot tub te runnen dat „de meest energiezuinige bubbelbaden op de markt tussen 75p en £1,00 per dag zullen kosten tegen de huidige energietarieven van ongeveer 12-13p per kWh. Als het winter is en de thermometerwaarde laag genoeg is om het aantrekken van een trui te rechtvaardigen, heeft dit invloed op het verwarmingssysteem van uw bubbelbaden en hoe efficiënt het kan zijn om het water op temperatuur te krijgen of daar te houden. Voor degenen die op zoek zijn naar een meer portemonnee-vriendelijke optie, kunnen Plug %26 Play-bubbelbaden vaak profiteren van lagere bedrijfskosten. Een hot tub die aan alle kanten beschut zit door een hoek van het huis en hoge bomen zal niet zo snel warmte verliezen als een hot tub in de open lucht, aan alle kanten zichtbaar.

Leave a Comment

Required fields are marked *