Zijn nieuwe hot tubs energiezuiniger?

Nieuwe bubbelbaden zijn energiezuiniger dan oudere modellen. Dat geldt vooral voor oudere bubbelbaden. Veel nieuwere bubbelbaden zijn ontworpen om energiezuiniger te zijn, met uitstekende isolatie en efficiëntere pompen en bedieningselementen. Nu de waterkrachttarieven alleen maar toenemen, is een ding waar veel eigenaren van hot tubs aan denken hoe ze geld kunnen besparen op de bedrijfskosten van hun hot tub.

Nieuwe bubbelbaden worden elk jaar energiezuiniger, maar oudere of onjuist opgezette bubbelbaden kunnen nog steeds behoorlijk wat kosten om te onderhouden. Met dat in gedachten zijn hier 9 manieren waarop u uw hot tub energiezuiniger kunt maken en uw bedrijfskosten kunt verlagen. De verwarmingskosten voor deze spa's kunnen om een aantal redenen variëren. Consumer Affairs legt uit dat een hot tub duurder kan zijn om te verwarmen in koudere klimaten, en een goedkope hot tub kan duurder zijn om te verwarmen omdat deze niet zo goed geïsoleerd is (en warmte ontsnapt).

Bovendien zijn binnenspa's goedkoper te verwarmen en hebben de grootte en het gebruik ook invloed op de kosten. Bubbelbaden gebouwd met polyurethaanschuim met hoge dichtheid houden de warmte in het bad in plaats van te laten ontsnappen. Hetzelfde schuim dat wordt gebruikt om commerciële diepvriezers te isoleren, dit schuim met hoge dichtheid beïnvloedt de algehele energie-efficiëntie van de hot tub. Een volledig geïsoleerde hot tub werkt efficiënter dan een met isolatie op slechts enkele plaatsen, onthult Hot Spring.

Hot tubs zonder volledige isolatie en afgedichte afdekkingen laten energie ontsnappen, wat de maandelijkse bedrijfskosten verhoogt, vooral wanneer geïnstalleerd in koudere klimaten. Zorg ervoor dat u het scharnier regelmatig controleert. Het scharnier is waar de meeste warmte ontsnapt, zelfs met een nieuwe of goede hot tub-afdekking. Hot tub-afdekkingen worden meestal geleverd met twee stoomstoppers aan elk uiteinde van het middelste scharnier, die meestal voldoende zijn voor de meeste klimaten.

Als je in een kouder klimaat leeft, zoals Canada bijvoorbeeld, is de stoomstopper over de volledige lengte een waardevolle upgrade. De bubbelbaden van tien of twintig jaar geleden vertrouwden op krachtige jetpompen om het water te verwarmen, wat dramatische stijgingen van de energiekosten veroorzaakte. Afhankelijk van de buitentemperatuur kan het verlagen van de temperatuur van uw hot tub-water met 1 graad uw energierekening met 10-15% verlagen. Een van de gemakkelijkste manieren om te besparen op de energiekosten van uw hot tub, is door de filtratiecycli te programmeren.

De kosten zijn afhankelijk van veel verschillende variabelen, waaronder het gebruik van de hot tub, de prijs van energie waar u woont, de buitentemperatuur, de kwaliteit van uw apparatuur, enz. Dit schuim is bedekt met een plastic dampscherm dat voorkomt dat het wordt overspoeld door het water in de hot tub. Huiseigenaren hebben mogelijk al een hot tub en hebben mogelijk geen intentie of budget om te upgraden naar een energiezuinig model. Als uw bad langer dan twee weken onbeheerd wordt achtergelaten, kunt u overwegen om uw bad leeg te laten lopen en het vervolgens bij uw terugkeer bij te vullen.

Er zijn de afgelopen vijf jaar grote vooruitgang geboekt op het gebied van energie-efficiëntie, dus zelfs als uw huidige model nog enkele jaren levensduur heeft, vindt u het misschien de moeite waard om met uw plaatselijke hottub-dealer te praten over de vraag of een upgrade een goede keuze voor u is. Als de hot tub echter de energierekening verzwaart, zijn er manieren om kosten te besparen en een hot tub energiezuiniger te maken. Door goed voor uw bad te zorgen door een hoogwaardige, goed passende geïsoleerde hoes te gebruiken en de filters regelmatig schoon te maken, wordt het elektriciteitsverbruik van uw hot tub verminderd. De belangrijkste manier om de energiekosten van uw hot tub te verlagen, is door de juiste hot tub-afdekking voor uw omgeving te hebben.

Een hot tub met een programmeerbare warmtethermostaat stelt u in staat om de temperatuur in te stellen wanneer u die nodig heeft en vermindert het energieverbruik wanneer u dat niet doet. Een hot tub met twee pompen kost in eerste instantie meer om te kopen, maar kost minder om te werken dan een hot tub met een pomp met twee snelheden.

Leave a Comment

Required fields are marked *