Zal een hot tub de waarde van het huis verhogen?

Een hot tub voegt waarde toe aan je huis. In de grond gelegen bubbelbaden hebben hun waarde beter dan draagbare bubbelbaden. Een in de grond gelegen hot tub kan 50% van de oorspronkelijke kosten toevoegen aan uw huiswaarde wanneer u deze verkoopt. Draagbare bubbelbaden kunnen 50% opleveren als ze jonger zijn dan 10 jaar en in goede staat verkeren.

Maar oudere modellen zullen minder opleveren. Is de hot tub ingebouwd? Zelfs een „draagbare hot tub” kan echte waarde toevoegen aan uw huis als deze is ingebouwd. Als het verwijderen van de kuip ervoor zorgt dat extra constructie het gat in het dek, de patio, de muur of dergelijke sluit of bedekt, dan wordt het als ingebouwd beschouwd en kan het de beoordeling van het huis verhogen. Zelfs dan kan het exacte bedrag variëren.

Over het algemeen voegen bubbelbaden niet veel waarde toe aan uw huis. Als u ze echter graag gebruikt, kunnen ze waardevol voor u zijn. Als u er quality time in doorbrengt met uw familie en vrienden, heeft het een geweldige Return of Investment (ROI) voor u. Zelfs als de verkoper van plan is de hot tub te verlaten wanneer hij verhuist, beschouwt de volgende huiseigenaar het misschien niet als een aanwinst.

Na een lange dag geniet je van niets meer dan een ontspannen duik in je hot tub met de bubbels vol, temperatuur ingesteld op de perfecte 103 graden en een koud drankje in de hand. Als uw gebied echter meer gericht is op mensen die op zoek zijn naar meer tijdelijke of betaalbare woningen, kan een hot tub worden gezien als een onnodige luxe en het extra geld niet waard (hoewel ze het helemaal mis zouden hebben). Als u de hot tub met het huis verlaat (of als u een hot tub in de grond heeft), moet uw agent de tijd nemen om de spa te fotograferen met helder water en pompstralen. Als een hot tub echter 20 jaar oud is, kan de waarde dalen tot ongeveer 25% van uw oorspronkelijke kosten.

Als de koper een newbie in de hot tub is, kan het bad een reden zijn om uw eigendom hoger te waarderen dan een woning zonder. U kunt beginnen door ervoor te zorgen dat uw hot tub correct werkt en uw landschapsarchitectuur vormgeven, zodat de spa op een schone en aangenaam ogende manier wordt gepresenteerd. Als geheel vinden vastgoedexperts dat een huis met een in de grond gelegen hot tub een hogere waarde heeft als het ook een zwembad in de grond heeft. Als u overweegt een hot tub te kopen, zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden, vooral als het gaat om het verplaatsen van de hot tub naar uw huis.

De laatste route vereist wat extra inspanning van uw kant, en met alle speciale bedrading voor een hot tub op het terrein, kunt u het misschien beter met rust laten. Terwijl zwembaden in warmere klimaten begrijpelijkerwijs meer vraag zijn (het zwemseizoen is langer en de noodzaak om af te koelen is veel hoger), zijn bubbelbaden in augustus niet bepaald een grote hit in Arizona. Maar hoe zit het met een hot tub? Hoewel bubbelbaden en zwembaden in de achtertuin vaak vergelijkbare inspanning en kosten vereisen voor onderhoud, verschillen de twee doordat het voor een huizenkoper een stuk gemakkelijker is om een licht gebruikte hot tub te verwijderen.

Leave a Comment

Required fields are marked *