Welke hot tub gaat het langst mee?

In wezen is de levensduur van een spa gebaseerd op een combinatie van twee factoren: spa-kwaliteit en spa-zorg. Een hot tub kan 5-20 jaar of langer meegaan. Goedkopere bubbelbaden gemaakt van materialen van mindere kwaliteit gaan niet lang mee. Als die bubbelbaden niet goed worden onderhouden, mogen ze niet langer dan vijf jaar meegaan.

De levensduur van uw hot tub is hoe lang deze blijft werken en meegaat. Het scala aan spa's duurt over het algemeen tussen de 5 en 20 jaar. Hieronder bespreken we de levensduur van Master Spas's individueel. Of misschien bent u gewoon op zoek naar een eenvoudig antwoord over hoe u een hot tub kunt vinden die na een handvol gebruik niet stopt.

Hoe dan ook, uw grootste zorg is de kwaliteit van de hot tub zelf, de onderdelen en de fabricage, want dat is de belangrijkste bepalende factor voor hoe lang de spa meegaat. Goed gebouwde en goed onderhouden bubbelbaden kunnen 15-25 jaar meegaan. Goedkopere spa's kunnen ondertussen slechts 3-5 jaar meegaan, vooral als ze niet goed worden onderhouden. Niets duurt eeuwig, ook al zouden we dat in sommige gevallen graag willen denken.

Een typische hot tub kan 5-20 jaar meegaan. Dit bereik is sterk afhankelijk van hoe goed de eigenaar voor de machine zorgt; er is echter geen magische tijd over wanneer een hot tub uitvalt, maar er zijn veel componenten die snel kunnen stoppen met werken als ze niet continu worden onderhouden. De plastic onderdelen worden vaak beschouwd als de normale slijtageonderdelen. Dit is te verwachten, omdat ze vaak in contact komen met de chemicaliën die men gebruikt om het water te reinigen.

Chloor en andere middelen zullen deze stukken na verloop van tijd langzaam oplossen, maar u kunt uw steentje bijdragen door ze af en toe schoon te vegen en af te vegen. De vuistregel is om alles schoon te maken wanneer je het bad leegmaakt en bijvult. Een hoogwaardige in- of bovengrondse hot tub gaat tot 20 jaar mee. Maar 10-15 jaar is het gemiddelde.

Opblaasbare bubbelbaden van lage kwaliteit gaan niet langer dan 5 jaar mee. Verleng de levensduur van een hot tub door goed uitgebalanceerd water te behouden, het water elke 3-6 maanden te verversen en het deksel schoon en gehydrateerd te houden. De gemiddelde levensduur van een hot tub is ergens van 5-20 jaar, met twee belangrijke factoren die die levensduur het meest beïnvloeden. De beste manier om de levensduur van uw hot tub te verlengen, is door eerst een hoogwaardige hot tub te kopen en er vervolgens voor te zorgen dat u uw onderhoud op de hoogte houdt.

Zelfs een goed gemaakte hot tub zal zijn levensduur drastisch verkorten als deze niet goed wordt onderhouden. Het maakt niet uit hoe goed ze zijn gemaakt, geen hot tub gaat eeuwig mee. Als u wilt dat uw nieuwe hot tub lang meegaat, moet u er eerst voor zorgen dat u een hot tub van hoge kwaliteit koopt die is gebouwd met kwaliteitsonderdelen. U wilt er dan zeker van zijn dat u ervoor zorgt door het water regelmatig te testen en in evenwicht te brengen.

Goedkope bubbelbaden die niet zijn gebouwd met hoogwaardige materialen, gaan mogelijk slechts ongeveer vijf jaar mee. Aan de andere kant kunnen bubbelbaden gemaakt van hoogwaardige materialen die doorgaans ook worden geleverd met een lange garantie en een hoog prijskaartje, 20 jaar of langer meegaan. Midgrade bubbelbaden hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 10 jaar. De lengte van de garantie is niet altijd gelijk aan de levensduur van het apparaat, maar het is een goede indicator voor de levensduur.

Naast de kwaliteit van de constructie en materialen, hangt de levensduur van uw hot tub af van de zorg die deze krijgt. Als het niet goed wordt schoongemaakt en onderhouden, of als het wordt verplaatst of opgetild van de omringende isolatie, kan de levensduur aanzienlijk worden verkort. De gemiddelde levensduur van een hot tub kan variëren van 5-20 jaar. Hoewel dat misschien klinkt als een verrassend breed assortiment, komt dat omdat je als eigenaar van een hot tub veel controle hebt over hoe lang je hot tub meegaat.

Hoeveel gebruik de hot tub krijgt, is een factor die de reddingslijn bepaalt, maar daarnaast kunt u, door regelmatig onderhoud en zorg voor uw hot tub te zorgen, de levensduur van uw hot tub verlengen. Het merk biedt bubbelbaden in tweezitsmodellen, maar het gaat tot negen zitplaatsen, wat de beste optie is voor diegenen die vrienden en familie willen vermaken in hun nieuwe hot tub. Het heeft niet helemaal het niveau van luxe dat sommige duurdere bubbelbaden voor 6+ personen van de jacuzzi hebben, met minder jets en beperkte zitmogelijkheden. Sundance Spas biedt de beste hot tub-functies, van standaard ingebouwde slimme mogelijkheden tot de verstelbare Fluidix-jets.

De reden daarvoor, misschien voor de hand liggend, is omdat het voortdurend superheet wordt om het water te verwarmen en het de hele dag en nacht warm te houden. Houd er rekening mee dat de uiteindelijke prijs van uw hot tub aanzienlijk kan verschillen van de prijs van het bad zelf, nadat u eventuele upgrades of extra's, installatie- en bedrijfskosten hebt opgenomen. Drie van deze spa's maken deel uit van de Hot Spot-collectie van het merk, die in de waardeprijsklasse vallen en 10-17 jets hebben. Het maakt niet uit welke aangepaste opties u kiest, u krijgt een ruime hot tub die ruim is voor zes volwassenen, maar comfortabel plaats biedt aan maximaal acht personen, het bevat zelfs een extra brede ligstoel, hoofdsteunen met hoofdkussens en een omwikkelbare hoekstoel.

Jacuzzi wordt door velen beschouwd als het meest iconische hottub-merk en heeft een reeks van 26 bubbelbaden om uit te kiezen. Hydropool's Self-Cleaning 670 is een 6-persoons hot tub met een comfortabele ligstoel en een geweldige beenmassage. Intex bubbelbaden zijn gebouwd om langer mee te gaan dan de gemiddelde opblaasbare en maken gebruik van hardere materialen om ze te helpen bestand te zijn tegen veel gebruik buitenshuis - en ook in verschillende klimaten. En net als bij de uitgaven, kunnen goed presterende isolatie en de juiste maatvoering (dwz het kiezen van de beste hot tub-maat voor hoeveel van jullie het regelmatig zullen gebruiken) wonderen doen als het gaat om het niet aftappen van energiebronnen.

Een grondige reiniging van de hot tub omvat het doorspoelen van de leidingen; het aftappen van het water; en het schrobben van de badschaal met hottubreiniger, witte azijn, een verdunde bleekoplossing of een niet-schurende huishoudelijke reiniger voor alle doeleinden (raadpleeg de richtlijnen van de fabrikant voor specifieke aanbevelingen voor reinigingsproducten). Zodra de reparatiekosten beginnen te stijgen, moet u echter echt rekening houden met de leeftijd en waarde van uw hot tub in verhouding tot de reparatiekosten. Een grote fout die ervoor kan zorgen dat uw hot tub eerder dan later uitvalt, is het niet onderhouden van de onderdelen. .

Leave a Comment

Required fields are marked *