Soorten en modellen whirlpools (hydro-, aroma- en chromotherapie)

| Meer

type whirlpools

 
Bij een whirlpool is het mogelijk te kiezen uit drie systemen :
 
Systeem 1 :
Het eerste systeem is het spasysteem. Dit systeem blaast warme lucht via de bodem in het bad. Deze lucht kan eventueel zijn voorverwarmd en kan op twee manieren worden ingesteld. Aangenaam zacht pulserend of prikkelend hard pulserend.
 
Systeem 2 :
Het tweede systeem is het hydrosysteem. Hierbij wordt water in het bad gespoten via de waterjets. Deze jets kunnen worden gericht op bepaalde lichaamsdelen waar een watermassage nodig is.
 
Systeem 3 :
Het derde systeem is het combinatiesysteem van het spa- en hydrosysteem. Het resultaat geeft bubbels en waterstralen en deze combinatie geeft een heerlijke ontspanning  en een voortreffelijke massage.
 

vierkante whirlpool

 

Vormen van whirlpools

 • Prachtig om te zien is de ronde uitvoering.
 • Daarnaast is er de vierkante vorm.
 • Bovendien bestaat er ook nog een driehoekige vorm en die kunt u in een hoek plaatsen.
 • Ook een ovale vorm is verkrijgbaar.
 • Zeshoekige vormen zijn er en zelfs achthoekige.
 • Heeft u ruimtetekortÖer zijn ook hoekvormen. En ook hier is een hoek snel gevonden.
  Zo is er dus voor iedereen de juiste whirlpoolvorm beschikbaar.
 

Enkele afmetingen en bijbehorende gewichten en richtprijzen

Een éénpersoons whirlpool met de afmetingen 1,5 meter bij 1 meter en 0,6 meter diepte. Weegt ongeveer 55 kilogram en kost ongeveer 800 euro.
Nog een éénpersoons uitvoering heeft de afmetingen 1,85 meter bij 0,9 meter en een diepte van 0,7 meter. Het gewicht is 103 kilogram en kost u ongeveer 2800 euro.

tweepersoons whirlpoolEen tweepersoons heeft de afmetingen van 1,3 meter bij 1,3 meter bij 0,67 meter. Het gewicht is ongeveer 60 kilogram en kost u 900 euro.

 
Een andere luxe uitgevoerde tweepersoons whirlpool meet 1,86 meter bij 1,56 meter bij 0,73 meter. Van alle luxe voorzien en deze gaat naar u toe voor 3500 euro. Het gewicht is bijna 160 kilogram
 
 
 
Tot slot een vierpersoons. Afmetingen 1,83 meter bij 1,83 meter bij 0,85 meter. Bijzonder mooi en bijzonder luxe. Prijs ligt rond de 2600 euro en het gewicht is iets boven de 100 kilogram.
 

Waar een whirlpool te plaatsen

Kan binnen in uw huis. Een andere mogelijkheid is om hem buiten neer te zetten. Dan kunt u de whirlpool op de grond zetten, u kunt deze ook inbouwen.
Toppunt van genieten is van een verplaatsbare uitvoering. Het plaatsen en installeren is eenvoudig en dat kan bijna op elke plaats! Op een balkon, in de kelder, in de garage, in de tuin en op uw terras.
 

De zitcapaciteit en het aantal ligplaatsen

 • Het aantal zitplaatsen varieert vanaf 1 persoon tot 7 personen.
 • Het aantal ligplaatsen ligt meestal op een of twee.
 • Meerdere combinaties zijn mogelijk. Bijvoorbeeld 5 zitplaatsen met 1 ligplaats. Een andere combinatie is 3 zitplaatsen met 2 ligplaatsen. Ook een veelvoorkomende is een met 4 zitplaatsen en 1 ligplaats.

soorten jacuzzi

 

Waterinhoud, energieverbruik en isolatie

De hoeveelheid water varieert meestal vanaf ongeveer 750 liter tot 2400 liter. Er zijn kleinere en grotere inhoudsmaten.
Kleine whirlpools zijn aan te sluiten op het lichtnet. De grotere uitvoeringen gaan op een meerfase-aansluiting of op krachtstroom. Uiteraard gebruiken grotere whirlpools meer energie.
 

Let op !!!

Laat een whirlpool die niet op het lichtnet kan, aansluiten door een erkende installateur! Ga niet zelf aan de gang met elektriciteit als u er geen verstand van heeft!
Een indicatie van de prijs die u gemiddeld kwijt bent aan energie ligt rond de 1,50 euro per dag. Een en ander is natuurlijk wel afhankelijk van enkele factoren.
De isolatie gebeurt door gebruik te maken van glasvezel en kunstharsen die geschikt zijn om te dienen als isolatiemateriaal. Goed isoleren betekent zuiniger omgaan met energie.
 
soorten jacuzzi
 

Materialen en kleuren

Het materiaal dat wordt gebruikt voor de binnenzijde van een whirlpool is acryl. Acryl is er in negen kleuren. Ook wordt wel polyester coating toegepast. Het materiaal voor de buitenzijde is van hout. En dat hout draagt zeker bij tot een heerlijke uitstraling.
Wit is veruit favoriet wat de kleur betreft bij whirlpools. Grijs en lichtgrijs doen het ook beiden goed. Lichtbruin wordt ook gebruikt.
 

Bediening

Bij een whirlpool zit een bedieningspaneel. Daarop kunt u lezen wat de watertemperatuur is. Deze is op de badrand te monteren. U kunt de temperatuur met de afstandsbediening regelen.
Nieuw!!! is het digitaal bedieningspaneel met krachtregeling!
 

Verlichting van de whirlpool.

En de verlichting is instelbaar. Op deze wijze kunt u uw favoriete kleur uitkiezen en vastzetten.
Een hierbij belangrijk onderdeel is de lichttherapie. En deze therapie staat garant voor een positieve uitwerking op uw lichaam en op uw geest.
 
soorten jacuzzi
 

Geuren die uw verblijf in uw whirlpool een extra dimensie geven

De aromatherapie is hier van toepassing. Er wordt gebruik gemaakt van etherische oliŽn. En deze oliŽn worden gewonnen uit planten, kruiden, bloemen en vruchten. Zo werkt bijvoorbeeld lavendel erg rustgevend.
 

Interessante voorzieningen

En een hele interessante voorziening is de  waterval. Het water stroomt langs uw nek en dat is een prima wijze om de stress van u af te zetten. Bovendien kan de waterval ook nog eens worden verlicht.
Een radio met CD speler is makkelijk te monteren en dat geldt ook voor een televisie.
Heel simpel maar verdraaid handig is een handdoekenrek. En dat is ook het geval bij een simpele plank. Daar kunt u zaken opleggen die u binnen handbereik wilt houden zoals uw mobiele telefoon, een smakelijk hapje en een lekker drankje
 
tv whirlpool