Whirlpool (hydrotherapie, aromatherapie, chromotherapie)

| Meer

Whirlpools

 
 
 
 
Whirlpool is vandaag de dag een bedrijf met een jaarlijkse omzet van ongeveer 20 miljard dollar en met vestigingen over de hele wereld. Er werken ongeveer 83000 mensen.
De visie van het bedrijf is om iedereen tevreden te stellen met hun producten. Daarom is de fabrikant elke dag bezig om te zoeken naar technologische oplossingen. Daar wordt het bedrijf beter van; daar wordt ķ beter van.
 

Begrip whirlpool

Dit is helemaal ingeburgerd. Men bedoelt hiermee niet het merk maar het apparaat.
Het is feitelijk een groot bad met warm water en met masserende waterstralen.
 

Waarom een whirlpool?

luxe whirlpoolVele mensen hebben het ontdekt als dé oplossing voor een vermoeid lichaam en een vermoeide geest. Het werkt namelijk ontspannend op uw hele lichaam. Stijve spieren komen weer helemaal los en de stress zal snel verminderen. De effecten zijn drieledig.
Ook draagt het bij aan de gezondheid. Het regelmatig verblijven in het bad helpt de pijn te verlichten bij chronische aandoeningen en bij spieraandoeningen.
 
Een voordeel is dat deze binnen en buiten kan worden geplaatst.  Nog een voordeel is dat u niet veel ruimte nodig heeft. Eén van de kleinste uitvoeringen heeft een lengte van 2 meter met een breedte van 1,4 meter en er is er al een geschikt voor één persoon.
 

Wat is het?

Zoals geschreven is het een groot bad met masserende waterstralen. Het water wordt door middel van jets in het water gestuurd. Deze jets zorgen voor de masserende werking. Het water heeft een temperatuur van boven de 35 graden en dat zorgt mede voor een ontspannende uitwerking voor lichaam en geest.
In een whirlpool zorgen hydrotherapie, aromatherapie en chromotherapie voor de geneeskrachtige werking.
Hydrotherapie is dat het warme water tegen het lichaam worden gedrukt. Aromatherapie zijn oliŽn die gewonnen zijn uit ondermeer bloemen en kruiden.
 
jacuzzi
 
Chromotherapie heeft te maken met kleuren. Elke kleur heeft een bepaalde invloed op de hersenen.
Vooral rood wordt gebruikt want dat betekent vitaliteit terwijl groen zorgt voor een kalmerend effect.
 

De levensduur

Hangt ondermeer af van het materiaal dat wordt gebruikt. Vaak wordt acryl of glasvezel gebruikt. Ook de isolatie speelt een belangrijke rol hierin.
In het algemeen gaan de goedkoopste modellen ongeveer 5 jaar mee. De duurdere zal zelfs een leeftijd van 20 jaar kunnen bereiken.
 
Whirlpool wellness