Soorten en modellen spa, zwemspa`s of swimspa`s

| Meer

Spa Whirlpool

 
 
 
 
 
Bij een spa wordt warme lucht via jets het badwater ingespoten. Het resultaat is dat er bubbels ontstaan. De lucht wordt voorverwarmd door een verwarmingselement dus er zijn geen koude bubbels. De kracht van de bubbels is te variëren. De jets bevinden zich in de wanden en in de bodem van het bad.
Het is al eeuwen lang bekend dat een spa, een bubbelbad dus, een ontspannend gevoel geeft met daarbij een verbeterende gezondheid.
 
Daarbij wordt gebruik gemaakt van chromotherapie, van aromatherapie en van hydrotherapie.
Bij de eerste spelen de kleuren. Bij de tweede spelen geneeskrachtige kruiden en bij de laatste speelt water de belangrijke rol.
 

Spa whirlpool tuin

 

Twee soorten wat plaatsing betreft

Er zijn spa`s speciaal voor binnen en speciale uitvoeringen voor buiten.
Wat betreft een spa voor binnen. Het is eigenlijk een gewoon bad. Voordat u een binnenspa koopt moet u wel weten of die past in de ruimte waar u uw model wilt gaan plaatsen.
Van belang voor buiten is de locatie. Plaats de spa niet te ver van uw woning anders moet u elke keer een eind lopen in uw zwemkleren. Niet echt aangenaam in de winter. Plaats het niet onder een boom of onder bomen. Dat met het oog op vallende bladeren en insecten.
 

Enkele vormen

Opblaasbare spa whirlpoolTe beginnen met een opblaasbare spa en het bekendste type is de Lay-Z. Heeft een digital controlepaneel. Daarmee kan het filter worden geregeld,  de temperatuur en de jets. Het opblaasbare spa is geschikt voor vier personen en heeft een inhoud van ongeveer 900 liter. De afmeting is 206 centimeter rond en een diepte van 79 centimeter. De spa heeft maar liefst 80 luchtjets! De maximale watertemperatuur die kan worden bereikt is 40 graden Celsius. Ledig gewicht is nog geen 37 kilogram.  De prijs is aangenaam te noemen, ongeveer 500 euro.
Deze opblaasbare spa is gigantisch in opkomst! 
 
 
 

Swimspa of zwemspa

SwimspaDe swim- of zwemspa is een voortreffelijke combinatie met ontspanning en inspanning. Heeft 5 pompen, ondermeer 4 waterfilters en
70 jets.
Er is ook een zwemspa met een inhoud van bijna 9500 liter. 2 pompen, 2 watervallen en ruim 40 jets. Er zit ook een ozonator ingebouwd.
Dus werken aan de conditie aan de ene kant en heerlijk genieten aan de andere kant.
 
 
 

Afmetingen

 
ZwemspaEr is een spa met de afmetingen 1,62 meter bij 2,11 meter bij 0,95 meter. Heeft 2 zitplaatsen en 1 ligplaats. Inhoud 760 liter. Prijs bijna 6000 euro inclusief vele opties.
Een die een stuk groter is, heeft de afmetingen van 2,31 bij 2,31 bij 0,94 meter. 5 zitplaatsen en 1 ligplaats en een bijbehorende inhoud van 1800 liter. De prijs is bijna 9000 euro.
 

Afmetingen van een zwemspa

Heeft een lengte van ruim 4,8 meter, een breedte van 2,3 meter en een diepte van 1,36 meter. U vindt hier 3 zitplaatsen en 1 ligplaats. De inhoud, en schrik niet, is 7800 liter!
De prijs…22500 euro maar dan heeft u wel wat hoor!
 
 
 
 
 
 
 
 

Onderhoud

 • Het wordt aanbevolen eens in de week chloor toe te voegen.
 • Controleer de pH- waarde. Geschikte waarde is 7,6.
 • Regelmatig de filters verwijderen en schoonmaken.


Het stroomverbruik

Het stroomverbruik bestaat uit drie onderdelen.
 • Het verbruik van het verwarmingselement.
 • Het verbruik van de luchtblazer.
 • Het verbruik van de circulatiepomp en van de ozonator.

  De totale kosten gedurende een etmaal komen op ongeveer 2 euro.
 

Isolatie van een spa

De kuip wordt voorzien van een schuimsoort. De wanden en de bodem worden voorzien van isolerende folie. Ook de afdekking moet goed zijn geďsoleerd om de warmte binnen de kuip te houden.
 

Gebruikte materialen van een spa

Spa`s worden gemaakt van fiberglas, van polyethyleen en van acryl. Deze materialen zijn kenmerkend voor het verschil in kwaliteit.
Acryl is veruit het beste materiaal gevolgd door fiberglas. Polyethyleen is de minst goede want er kan bij dit materiaal na verloop van tijd vervorming optreden. Dat komt omdat dat materiaal niet bijzonder hard is.
 

Verlichting van een spa

led-verlichting spa whirlpoolEr is gewone verlichting en LED- verlichting. De laatste gaat lang mee en is bijzonder energiezuinig. U kunt gaan voor de lichttherapie. Daarbij kunt u kiezen uit wisselende kleuren of u kunt uw favoriete kleur vastzetten.
 

Luxe opties om nog intensiever te genieten

 • Rvs waterjets in plaats van gewone kunststoffen.
 • U kunt een televisie laten inbouwen.
 • Een Cascadewaterval is schitterend om te zien en te ondergaan, en dat geldt eveneens voor een regenwoudwaterval.
 • Een radio/CD- speler met afstandsbediening.
 

Randzaken die de spa nóg interessanter maken

Op de eerste plaats enkele heerlijke aroma`s. Daarnaast is een schoonmaakset hartstikke makkelijk, en eigenlijk kunt u niet zonder. Een losstaand handdoekenrek ziet er mooi uit en u houdt uw handdoek zo binnen handbereik. Een hoofdkussen waar u uw vermoeide hoofd tegenaan kunt leggen. Een digitale thermometer en in één oogopslag ziet u hoe warm uw badwater is.
Een drijvende bar die kan worden gevuld met water om zo een grote stabiliteit te krijgen. Het blad is voorgevormd waardoor er niks af kan vallen.
Leuk voor iedereen zijn waterbestendige speelkaarten.
Tenslotte nog een slim stofzuigersetje.
 
soorten spabad