Soorten en modellen jacuzzi's of bubbelbaden

| Meer

Jacuzzi - bubbelbaden

 
 
Baden in een jacuzzi is gewoonweg een enerverende ervaring. De bubbels en waterstralen geven u een gevoel dat nauwelijks is te omschrijven. U moet dat zelf meemaken om hierover mee te kunnen praten! En niet alleen uw lichaam knapt er zienderogen van op, ook uw geest.
Na zo`n inspirerend verblijf bent u een heel ander mens geworden, en dat is uiteindelijk het doel dat u nastreeft.
U kunt een jacuzzi voor twee manieren gebruiken. Draait het bij u om de massage, dan spelen de soorten en aantallen waterjets een rol.
Gaat het bij u om te ontstressen, dan is vooral de sfeer belangrijk. De verlichting speelt hierbij een grote rol net zoals bijvoorbeeld een waterval.
 

Enkele afmetingen van jacuzzi`s met de bijbehorende waterinhoud en pompvermogen

Een jacuzzi met de afmetingen 2,30 meter bij 1,08 meter en met een diepte van 0,79 meter. Inhoud is 500 liter en heeft een 2 PK motor.
Een grotere jacuzzi meet bijna 2 meter bij ruim 2 meter en met een diepte van bijna 1 meter. De inhoud is maar liefst 1500 liter. Een pomp met een vermogen van 2 PK.
Een nóg grotere jacuzzi is mogelijk. U krijgt dan te maken met de afmetingen van 1,98 meter bij 2,16 meter en een behoorlijke diepte van 1 meter. Inhoud is 1300 liter en er zijn 2 pompen aanwezig van elk 2 PK.
U wilt een supergrote jacuzzi…ook dat is zeker een mogelijkheid in de wereld van de jacuzzi`s!
De afmetingen zijn, en schrik niet, 3,3 meter bij 2,3 meter en een fijne diepte van bijna 1,1 meter!
Inhoud van dit superbad is maar liefst 2100 liter. 3 pompen van 2 PK en nog een 1 aparte circulatiepomp.
 

Waar kunt u een jacuzzi plaatsen?

Het is mogelijk om een jacuzzi zowel binnen als buiten te plaatsen.
 
buiten jacuzzi
 
Enkele problemen waar u tegenaan loopt bij het binnen plaatsen:
  • De gemiddelde maten van een jacuzzi zijn als volgt. De lengte is 2,2 meter. De breedte is 2,15 meter en de diepte is 0,95 meter. Past dus niet door een gemiddelde deur.
  • Een jacuzzi bestaat uit één stuk en weegt leeg tussen de 200 en 350 kilogram. Daar komt het water dan nog bij en een aantal personen. Uw ondergrond moet dan bijzonder sterk zijn om het totale gewicht te kunnen dragen.
 
Bij het buiten plaatsen krijgt uw tuin vooral een luxe uitstraling. En stelt u zich eens voor: u zit in een warme jacuzzi terwijl het buiten vriest, dan zal een bijzondere ervaring worden! De eerste keer zult u nooit meer vergeten! Bij het plaatsen is de ondergrond enorm belangrijk. Beton en tegels dienen hiervoor als de beste materialen. En natuurlijk moet de ondergrond waterpas zijn.
 

Aantal zitplaatsen en ligplaatsen in een jacuzzi en prijzen ter indicatie.

Zitplaatsen jacuzziEr is een jacuzzi die ruimte biedt aan zeven personen want er zijn zes zitplaatsen en één ligplaats en soms voorzien van een voetenmassage- unit die in de bodem zit. Een goddelijk genot, een weldaad voor uw vermoeide voeten.  En ook belangrijk…zeer luxe uitgevoerd met vele voorzieningen.
De prijs van deze topper ligt rond de 5600 euro.
Er is een jacuzzi voor twee personen en zij kunnen gaan liggen. Prijsindicatie ongeveer 3800 euro.
Vier zitplaatsen en één ligplaats kost u ongeveer 4000 euro.
 

Waterinhoudsmaten en energieverbruik van een jacuzzi

Er is een jacuzzi met een inhoud van 900 liter. Er is er een van ruim 1300 liter en de inhoud kan verder oplopen tot wel  1900 liter. Deze zijn de meest gangbare maten. Er zijn kleinere en grotere jacuzzi`s.
 

Kleuren en materialen van een jacuzzi

Het frame is vervaardigd uit rvs terwijl de omkasting  van acryl is gemaakt en afgewerkt met hout.
De kleuren zijn in de cederhout- en essenhoutlook, donkerbruin en rood.
 

Hoe de jacuzzi te bedienen

Op het bedieningspaneel kunt u zaken instellen die van u van belang zijn. De bediening is bovendien erg eenvoudig. Door middel van tiptoetsen kunt u een keuze maken uit de waterjets die u wilt activeren en met welke kracht. Daarnaast kunt u de onderwaterverlichting regelen en de temperatuur van het water.
 

De verlichting van de jacuzzi

En dat kan uitermate goed met LED- verlichting. Bijzonder sfeervol in de donkere avond. De lampjes wisselen van kleur, zijn bovendien te combineren en ook de snelheden zijn af te stemmen op uw wensen. Kleuren spelen wel degelijk een rol. De kleur rood zal uw vitaliteit weer opwekken. Groen zal u kalmeren. Deze kleurenrol noemt men chromotherapie.
 

verlichting jacuzzi

 

Heerlijke geuren die u een superdimensie geven tijdens uw verblijf in de jacuzzi

En die kunt u toevoegen om die heerlijke geur te krijgen. Eucalyptus doet het altijd goed, net zoals lavendel. Ook heerlijk ruikt de Chinese Mint.
 

Leuke voorzieningen bij een jacuzzi

Instapsteunen zijn makkelijk, en niet alleen voor oudere mensen.
Hartstikke leuk en praktisch is de opblaasbare drijvende bar.
Een schepnetje is ook zo`n praktisch dingetje. Om vuil, bladeren en insecten uit het water te scheppen.
Een trapje is makkelijk. Soorten en maten in overvloed!
 
Jacuzzi verlichting