Jacuzzi - bubbelbad

| Meer

Jacuzzi

 
Bij het noemen van deze naam wordt meteen de link gelegd naar ontspanning en naar een heerlijke en gezonde vrijetijdsbesteding. En beiden zijn natuurlijk waar maar Jacuzzi is een naam van een fabrikant. Met een jacuzzi wordt vaak een bubbelbad bedoeld.
 
In 1907 gingen twee broers hun geluk beproeven in CaliforniŽ. Doorzetten en hard werken heeft hen uiteindelijk gebracht wat zij wilden. In 1915 richtten de Jacuzzi broers hun bedrijf op en maakten in die tijd propellers voor vliegtuigen.
 
In 1956 kwam het doorslaande succes dankzij een hele ingenieuze uitvinding en uiteindelijk werd die uitvinding zo uitermate succesvol dat iedereen praat over een jacuzzi.
 
 

Waarom wordt er voor een jacuzzi gekozen?

Voor een totale ontspanning. Of als iemand klachten heeft wat betreft de rug of als iemand reuma heeft. Een jacuzzi wordt vaak in de tuin geplaatst. Dat heeft zo zijn voordelen. Het eerste voordeel is dat ondanks eventuele kou u toch lekker warm blijft. Het tweede voordeel is dat het een heuse belevenis is om buiten te baden. Heeft u dat één keer ervaren, dan wilt u gewoonweg niet anders meer.
 
Het woord bubbelbad is zo gekozen omdat er krachtige waterstralen ontstaan en omdat er bubbels ontstaan. U moet regelmatig van plaats wisselen om gebruik te maken van de verschillende soorten jets. Op deze manier komt uw hele lichaam aan de beurt dus maakt u er optimaal gebruik van.
 

Jacuzzi bubbelbad

 

Maar wat is nu precies een jacuzzi?

Een jacuzzi heeft een aantal luchtjets en een aantal waterjets. De luchtjets zorgen voor  het tintelende effect op uw lichaam. Zij zorgen ervoor dat het water ondoorzichtig wordt vanaf 15 centimeter. Dat betekent dat u naakt heerlijk kunt relaxen in een jacuzzi.
De waterjets zorgen ervoor dat het water in de jacuzzi wordt geperst door middel van hoge druk. De stuwing staat garant voor een voortreffelijke masserende werking op uw hele lichaam.
Er zijn enkele soorten waterjets te onderscheiden. Van instelbare tot ronddraaiende, van op en neergaande jets tot en met combinatiejets.

 

Hoe lang kan een jacuzzi meegaan? De levensduur van een jacuzzi

Op de eerste plaats is het gekozen materiaal van belang. Meestal wordt glasvezel gekozen. Ook acryl is mogelijk maar dat maakt de jacuzzi duurder.
Voor een buiten jacuzzi is het omhulsel ook erg belangrijk!  Hout is daarbij hartstikke mooi maar moet wel elk jaar goed worden behandeld.
De isolatie is ook een onderdeel die bij de levensduur hoort. De kuip moet goed zijn geÔsoleerd en dat geldt ook voor de leidingen.
Alles bij elkaar gaat een goedkope jacuzzi een jaar of 5 mee. 20 jaar is zeker mogelijk maar dan moet u wel een dure aanschaffen. Aan u de keus!
 

Jacuzzi hoekbad