Soorten en modellen hottubs

| Meer

houten hottubs

 
Een hottub is gewoon een houten ton met water. Het water heeft een temperatuur van tegen de 40 graden Celsius.
De hottubs doen het goed. Zij worden steeds populairder want het is dé manier om helemaal te ontspannen op een sublieme wijze. En dat heerlijke genieten gebeurt in de regel in de tuin maar ook op een behoorlijk balkon is mogelijk.
Het voordeel is dat u het hele jaar door kunt blijven genieten.
Verblijven in een hottub houdt in dat het erg goed is voor uw gezondheid en een ideale manier is om u te ontdoen van stress.
Baden in een tub betekent dat de druk op gewrichten en spieren afneemt. Ook uw bloedsomloop zal er beter van worden. Kortom, goed voor uw totale gezondheid en voor een gezonde geest.
 

Enkele manieren om hottubs te verwarmen

  • Hottub kachelEr is een type die elektrisch wordt verwarmd. Neemt veel energie dus een dure manier.
  • De tweede manier is verwarming door hout. Deze manier is het meest milieuvriendelijk. De verwarming geschiedt met behulp van een rvs houtkachel. Het genieten wordt nog intenser door het geknetter van het hout. Het nadeel van een houtgestookte tub is dat het lang duurt voordat het water de juiste temperatuur heeft bereikt.
  • De derde manier is door middel van gas verwarming. Is ook duur wat betreft energie.
 

Waar rekening mee te houden bij aanschaf?

Kijk naar het materiaal waarvan het is gemaakt. Dat geldt voor zowel de binnenzijde als voor de buitenzijde. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van synthetische materialen want zij blijven langer mooi en hebben weinig onderhoud nodig.
Heel belangrijk is de garantieperiode want er blijken verschillen te zijn tussen de fabrikanten.
Bij het plaatsen moet de ondergrond stevig zijn want er komt een behoorlijk gewicht op te rusten. Vaak worden hiervoor beton of tegels gebruikt.
Bij een hottub is er een keuze uit een rechte wand of een schuinoplopende wand. De laatste wand wordt het meest gekozen omdat deze wand meer zitcomfort geeft.
 

Isolatie

Ook de isolatie is een belangrijk item. Kijk hierbij naar de isolatiematerialen en naar de isolatiemethode. Een goedwerkende isolatie houdt geluidstrillingen tegen en voorkomt dat er warmte ontsnapt. Een slechte isolatie betekent warmteverlies. Het gevolg is dat u extra moet verwarmen en dat is uiteindelijk terug te zien op de energie- eindafrekening.
 

Er zijn drie manieren om te isoleren

  • Ronde hottubIsolatie met `gevangen lucht`. Heeft de werking van het dubbelzijdig glas.
  • Isolatie met schuim. Hierbij wordt er schuim in de wanden van de hottub aangebracht.
  • De gelaagde isolatie. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van enkele lagen schuim van verschillende lagen isolerende materialen.
 
 
 

Enkele afmetingen en bijbehorende prijzen van hottubs van HOUT

Een tub geschikt voor vier personen. Inhoud bijna 950 liter. Bijna 2 meter rond en een diepte van ruim 80 centimeter. Diverse jets en luchtregelingen aanwezig. De prijs ligt in de buurt van de 3200 euro.
Een model voor vijf personen. Is bijna 2 meter rond en heeft een diepte van bijna 70 centimeter. Er gaat ongeveer 600 liter water in. Verder voorzien van jets en luchtregelingen. De prijs ligt rond de 2600 euro.
Een voor twee personen. Ovale vorm met rechte wand. 170 centimeter bij 115 centimeter breed en een hoogte van 95 centimeter. Vanaf ongeveer 1400 euro.
Elke hottub kan zowel zitplaatsen als ligplaatsen hebben. Uiteraard is een combinatie mogelijk.
 

Enkele afmetingen en bijbehorende prijzen van hottubs van KUNSTSTOF

Een diameter van 1,5 meter, met rechte wand met houten buitenzijde kost ongeveer 1700 euro. De hoogte is 1,05 meter.
Een diameter van 2,2 meter, met rechte wand met houten buitenzijde kost ongeveer 2200 euro. De hoogte is ook hier 1,05 meter.
 

Verlichting

Hottub verlichtingEn verlichting zal zeker bijdragen aan de toch al geweldige badsfeer. Dat gaat met behulp van LED- verlichting.
Interessant en nog niet echt bekend zijn de waterdichte badlichtjes. Zijn vast te kleven en kunnen ook drijven en uw tub krijgt door deze badlichtjes een hele sfeervolle en romantische uitstraling.
 

Leuke zaken rond en in de hottub

U kunt uw het afdekken met een zeil maar nog veel mooier is met een houten deksel. Zo vormt alles één geheel.
Een trapje is natuurlijk nodig voor het in- en uitstappen. 
Makkelijk en helemaal aansluitend is het handdoekenrekje.
Om langer het water schoon te houden is een voetenbadje een echte uitkomst. Voordat u in de hottub gaat, eerst even de voeten reinigen in dit voetenbad.
Om het koude met het warme water te mengen gebruikt u een roerpeddel.
 

Belangrijke tip!

Laat een houten hottub nooit leeg in de zon staan. Er bestaat een reŽle kans op uitdroging waardoor er kiertjes kunnen ontstaan. En daardoor een verhoogde kans op lekkage! Dit geldt niet voor een kunststof uitvoering.
 

Hottub kopen

 

Conclusie

Baden in een hottub is een ervaring die helemaal nieuw is. En die ervaring zal zeker niet bij die ene keer blijven. Dat komt mede omdat u er het hele jaar door gebruik van kunt maken.
hottub