Hottub of warmwaterbaden van hout met houtkachel

| Meer

Hottub massagejets

 
Een hottub is een tobbe of een bad gevuld met warm water. Het fenomeen komt met name uit Finland en Zweden. Dat zijn landen waar de winters bar zijn. Natuurmensen zoals jagers waren na een lange dag buiten oververmoeid en gingen dan bijkomen in een natuurlijke warmwaterbron.
 

Wat is een precies?

HottubsDeze kan in de zomer en in de winter worden gebruikt.  Zo is een uitvoering gemaakt namelijk bestand tegen elk weertype. U kunt het binnen plaatsen en buiten.
U zet deze binnen als u dagelijks of meerdere keren per dag gaat gebruiken.
U kunt het buiten neerzetten als u zich niks aantrekt van diverse weersomstandigheden. En wat is er eigenlijk nóg aangenamer om in de vrieskou lekker warm in uw hottub te genieten.
Buiten neerzetten is een stuk makkelijk dan binnen te plaatsen. Denk alleen maar eens aan het totale gewicht van de hottub plus het water plus de mensen die er in zitten!
Aan de andere kant heeft een hottub buiten meer onderhoud nodig.
 
Meer info zie : http://www.northernlights.be
 

Onderdelen

Er zijn diverse typen jets te onderscheiden. Eén ervan is een circulatie jet. Daarnaast zijn er roterende jets, verstelbare nekjets, een whirlpool jet, directe jets en luchtjets. Zelfs een onderrugjet behoort tot de mogelijkheden.
Er zijn nog meer onderdelen zoals pompen, de verlichting, de verwarming, de omkasting natuurlijk en een filtersysteem.
De hottub is gemaakt van eerste kwaliteitshout dus een lange levensduur.
 

Waarom een hottub?

Hij is dieper dan een standaard spa en daardoor een meer drijvend effect. De pomp of pompen verbruiken minder energie. Toch is het resultaat van de jets die voor de bubbels zorgen prima te noemen.
Door in een hottub te verblijven zal uw lichaam opknappen. Het warme water zal diverse lichaamsdelen verzachten waardoor diverse spierpijnen zullen verminderen en zelfs verdwijnen!
Door het warme tot hete water gaat u transpireren. Daardoor verstoot u gifstoffen uit uw lichaam. Ook wordt door het warme tot hete water meer gewicht verloren dus u slankt sneller af.
Het wordt niet aanbevolen om chemicaliën te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld wel een aromatherapie gebruiken.
 

Hottub hout

 

Levensduur

Het hout is natuurlijk een belangrijke factor wat de levensduur betreft. Goed onderhoud en reiniging zijn uiterst belangrijk. Ook de houtdikte speelt hierbij een voorname rol. Cederhout kan onbehandeld worden gebruikt. Het zal in de loop der jaren vergrijzen, en dat geeft een nóg mooiere uitstraling. Het cederhout gaat tussen de 20 en 25 jaar mee.
Een hottub die wordt ingegraven zal aanzienlijk korter meegaan. Dat komt omdat het ingegraven hout niet meer kan ademen en zal verzuren door de aarde.
 
Hottub tweedehands